Μήπως δεν παίρνετε σωστά τα μέτρα σας;

Ωραία, πήρατε την κουρτινούλα σας από το κατάστημα ή το e-shop αλλά σας έπεσε κοντή ή μακρυά, Γιατί;
Πάρτε σωστά τα μέτρα σας!
Το πιο συχνό λάθος είναι ότι μετράτε το φάρδος της πόρτας. Όχι πια!
Πάντα όταν αγοράζετε μία κουρτίνα να φροντίζετε να μετράτε το κουρτινόξυλο από την μία μεριά στην άλλη και φυσικά το ύψος από το γαντζάκι που έχει το κουρτινόξυλο έως δύο εκατοστά πάνω από το δάπεδο.
Έπειτα είναι και η αγορά μέσω e-shop. Πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι εννοούμε όταν λέμε ότι μία κουρτίνα έχει π.χ. φάρδος 1 x 2 μέτρα ύψος στο εκάστοτε κατάστημα.
Στα cotton-tales.gr, όταν αναφερόμαστε στο φάρδος μίας κουρτίνας εννοούμε την κουρτίνα τελειωμένη, με την απαραίτητη σούρα της, αφού σχεδόν όλες οι κουρτίνες μας έχουν εξειδικευμένες ραφές. Έτσι η κουρτίνα με αναγραφόμενο φάρδος 1 μέτρο έχει 2,50 μέτρα ύφασμα μέσα για να κάνει την απαραίτητη σούρα και απλά μπορεί να καλύψει μία επιφάνεια του ενός μέτρου. Οι μόνες κουρτίνες που το φάρδος τους είναι όσο γράφουμε είναι οι κουρτίνες με τρουκς οι οποίες δεν χρειάζεται να είναι πολύ σουρωμένες.
Σχετικά με το ύψος, αν το λάθος είναι μικρό τότε μπορείτε να το “κλέψετε” λίγο αφού οι περισσότερες τρέσες που χρησιμοποιούμε στα cotton-tales.gr έχουν 2 έως 6 διαφορετικές θέσεις για να αυξομειώσετε το ύψος για το γαντζάκι της κουρτίνας.
Καλή επιτυχία στην επόμενη αγορά σας!

Eva M.
Interior Designer